AEK Atena l-a demis pe antrenorul italian Massimo Carrera

AEK Atena l-a demis pe antrenorul italian Massimo Carrera

AEK Atena, echipa internaţionalului român Ionuţ Nedelcearu, l-a demis marţi din funcţia de antrenor pe italianul Massimo Carrera, a anunţat clubul din prima ligă a campionatului de fotbal al Greciei.

„AEK îi mulţumeşte lui Massimo Carrera pentru contribuţia sa la echipa noastră şi îi doreşte succes pe viitor în cariera sa de antrenor”, a indicat gruparea elenă într-un comunicat.

În vârstă de 56 ani, Carrera este un fost internaţional italian care a preluat-o pe AEK Atena în decembrie 2019. Sub conducerea sa, echipa din capitala greacă a disputat 50 de meciuri, înregistrând 27 de victorii, 12 egaluri şi 11 înfrângeri.

AEK Atena s-a clasat pe locul secund în ediţia trecută a campionatului elen şi a disputat finala Cupei Greciei, iar în acest sezon a participat la grupele Europa League, ratând însă calificarea în şaisprezecimile de finală, după ce a obţinut o singură victorie în şase meciuri.

Massimo Carrera a activat ca antrenor secund la Juventus Torino, unde a asigurat pentru o scurtă perioadă şi interimatul la conducerea tehnică a echipei, înainte de a pregăti gruparea rusă Spartak Moscova, între 2016 şi 2018.

Fundaşul Ionuţ Nedelcearu a semnat în luna octombrie un contract pe patru ani cu AEK Atena, care s-a transferat de la formaţia rusă FC Ufa, unde fostul dinamovist a evoluat începând din februarie 2018.

AEK ocupă locul al patrulea în campionat, cu 24 de puncte, devansată de Olympiakos Pireu, 32 puncte, Aris Salonic, 29 puncte, şi PAOK Salonic, 27 puncte.

În etapa a 13-a, luni, AEK a remizat acasă cu Volos, 2-2.
AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.