Yachting: Ediţia 2020 a cursei Sydney-Hobart, confirmată după relaxarea restricţiilor de călătorie

Cea mai prestigioasă cursă de yachting din Australia, Sydney-Hobart, va putea avea loc şi în acest an, ca urmare a deciziei de redeschidere a frontierelor de stat dintre Tasmania şi New South Wales, care se va produce vineri, informează agenţia Xinhua.

Organizatorii au precizat că startul va fi dat, în mod tradiţional, în cea de-a doua zi de Crăciun, cursa de 628 de mile marine urmând să se încheie în ultima zi a anului.

Guvernul Tasmaniei a decis să permită persoanelor venite din statul New South Wales să intre pe teritoriul său fără a mai fi plasate în carantină, începând de vineri, ceea ce a făcut posibilă desfăşurarea cursei Sydney-Hobart.

Înscrierile pentru ediţia 2020 a cursei de la antipozi s-au încheiat joia trecută, fiind înregistrate în total 100 de ambarcaţiuni. Mulţi competitori internaţionali nu vor putea concura însă anul acesta, din cauza restricţiilor globale în vigoare.

Pentru a asigura siguranţa participanţilor şi a comunităţilor locale vor fi aduse mai multe modificări, inclusiv un accent pe acoperirea digitală, anularea evenimentelor publice, precum şi impunerea de restricţii de acces în anumite locuri.
AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.