Wimbledon: Nadal triumfa

Numarul 1 in lume, spaniolul Rafael Nadal a triumfat pentru a doua oara pe iarba londoneza de la Wimbledon dupa ce l-a invins pe al 12-lea favorit, Tomas Berdych, in 2 ore si 12 minute, scor 6-3 7-5 6-4. Nadal a castigat 14 meciuri consecutive la Wimbledon, in 2009 nu a participat, castigand in 2008 si in acest an. A fost al 8-lea turneu de mare slem din cariera pentru iberic, 5 la Roland Garros, 1 la Australian Open si acum 2 la Wimbledon.

Berdych, cel care ii batuse anterior pe Federer si Djokovic, putea sa devina primul jucator din istorie care ii elimina pe primii 3 favoriti la un turneu de mare slem. Cehul a mers cap la cap pana in fatidicul game 7 al setului, unde Nadal a fortat si a reusit breakul. Inca un break pe serviciul lui Berdych imediat dupa si primul set s-a terminat 6-3.

Citeste si:  Irina Begu a ratat șansa de a păși în turul trei de la Australian Open

La inceputul setului 2, Tomas a avut 3 mingi de break, nu le-a fructificat si cei doi au mers din nou cap la cap pana la 6-5 cand Rafa a reusit din nou breakul pentru a-si asigura 2-0 la seturi.

Un set 3 din nou echilibrat, spaniolul a reusit breakul in gameul 10 la prima minge de meci. 6-3 76-5 6-4 la final si Rafa e rege din nou.

Leave a Reply

Your email address will not be published.