Ultimul sezon a lui Alessandro Del Piero la Juventus după 18 ani

Președintele clubului, Andrea Agnelli a declarat că atacantul simbol al Bătrânei Doamne nu va mai purta tricoul alb-negru din 2012

Suporterii lui Juventus și în general suporterii de fotbal italieni au fost indignați după anunțul de marți al președintelui clubului Andrea Agnelli în care acesta a declarat că Del Piero va juca ultimul sau sezon la Juventus.

Del Piero semnase mai devreme în acest an o prelungire de 12 luni a contractului și nu era un secret faptul ca ar fi putut fi ultimul sezon jucat la Juventus după 19 ani.

Ceea ce i-a surprins pe suporteri a fost anunțarea acestei decizii in cadrul unor comunicate financiare care subliniau deficitul de aproape 100 de milioane de euro al clubului. Suporterii atacantului “bianconero” se așteptau un anunț formal demn de un jucător de acest calibru.

Citeste si:  Mascherano absenteaza o luna de zile

Este aproape o poveste din vremuri de demult, aceea pe care o termina de scris împreună Juventus și Alessandro Del Piero, unul dintre cei mai mari campioni al fotbalului italian din ultimii 20 de ani. Cu Juventus, Del Piero a obținut rezultate sportive de toata invidia:a jucat 47.500 de minute, în 682 de partide, marcând 284 goluri. A câștigat 17 trofeuri, dintre care 7 campionate ale Italiei, o cupă a campionilor și o cupă intercontinentală. Cu echipa națională a jucat de 91 de ori marcând 27 de goluri, a cucerit un titlu de campion mondial si două de campion european U21.

Încă nu se știe ce îi va rezerva viitorul dar nu este un mister faptul că ofertele au început să curgă. Juventinul a primit oferte de a juca in Anglia, Elveția și Orientul Mijlociu, însă cea mai surprinzătoare vine de la rivala AC Milan, care i-ar fi propus un contract. Este de neconceput ca cel mai mare simbol a echipei Juventus să treacă după 19 ani la cea mai mare rivala, AC Milan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.