Semifinale pentru Begu şi Hănescu

 

Săptămână excelentă pentru tenisul românesc, Irina Begu şi Victor Hănescu ajungând îb semifinale la Marbella, respectiv Clasabanca, pentru Irina fiind performanţa carierei.
Victor Hănescu, locul 58 ATP, s-a calificat, în această seară, în semifinalele turneului de la Casablanca, dotat cu premii în valoare totală de 398.250 de euro. Acesta l-a învins pe rusul Andrei Kuznetsov (20 de ani), locul 244 ATP, jucător venit din calificări, scor 6-7 (1), 7-5, 6-2, după două ore şi 13 minute de joc. În semifinale, Hănescu îl va întâlni pe italianul Potito Starace, cap de serie numărul 5, care a trecut de francezul Simon.
Hănescu, al optulea favorit al turneului, va primi pentru calificare un cec de 20.700 de euro şi 90 de puncte ATP.
Begu s-a calificat în careul de aşi al turneului de la Marbella, dotat cu premii în valoare totală de 220.000 de dolari, după ce a învins-o, vineri, în sferturi, scor 6-3, 6-3, pe Klara Zakopalova (Cehia). Victoria Irinei, locul 138 WTA, a fost obtinuta in fata unei jucatoare clasate pe locul 34 mondial, a şasea favorită a turneului.
La acelaşi turneu, Alexandra Dulgheru, cap de serie numărul 4, a fost eliminată în sferturile competiţiei, de Sara Errani, care în primul tur eliminase o alta româncă, Sorana Cârstea. Italianca, favorita numărul 8 a turneului, s-a impus în două seturi, scor 6-2, 6-2.
Să mai adăugăm că românilor le merge bine şi la dublu, Monica Niculescu fiind în semifinale la Marbella (Spania), iar Horia Tecău în ultimul act la Casablanca (Maroc).

Citeste si:  Cupa Africii pe Natiuni: Zambia castiga la penalti-uri

Leave a Reply

Your email address will not be published.