Scandalul pariurilor sportive: meciuri aranjate din Serie A

Pe teren, dribling nu se prea face de demult. Ieri la revarsatul zorilor, Cristiano Doni a incercat sa faca unul la intrarea in garajul casei sale din Bergamo, cand politistii au batut la usa sa il aresteze. Fostul capitan al Atalantei, acum in celula, este numele cel mai senzational dintre cele 17 peroane arestate in cea de-a doua faza a anchetei legata de pariuri sportive online, coordonata de procuratura din Cremona. Aceasta din urma arestase deja alte personaje vara trecuta, printre care si Beppe Signori.
In ciuda aresturilor de vara trecuta, paratilor nu le-a trecut viciul de a aranja meciurile, considerand ca ultimul aranjat a fost acela din Cupa Italiei dintre Cesena di Gubbio, de pe 30 noiembrie. Pe langa Doni, acuzat de falsificarea dovezilor au mai fost arestati si fostii jucatori Luigi Sartor (Parma, Vicenza, Inter si Roma) si Alessandro Zamperini (Serie B si Lega Pro) si alti doi jucatori: Carlo Gervasoni de la Piacenza (suspendat) si Filippo Carobbio de la Spezia (Divizia I). Potrivit anchetatorilor, sunt banuieli si privind corecta desfasurare a unor meciuri din Serie A: Brescia-Bari, Brescia-Lecce si Napoli-Sampdoria.
In decizia de arest care a condus la arestarea lui Doni, judecatorul de instructie Guido Salvini l-a inglobat in ancheta si pe clubul Atalanta, scriind ca fostul capitan Doni „a interferat sau a incercat sa interfereze” cu scorul meciurilor disputate „si in numele” unui reprezentant al clubului. Procuratorul Federatiei Italiene de Fotbal, Palzzzi a cerut deja documentele anchetei: va dispune alte suspendari si descalificari. Politia a descoperit ca reteaua pariurilor este internationala, cu sediul la Singapore si baze operative in Europa de Est. „Fiecare meci valora intre 500.000 si 1,5 milioane de euro”, a declarat una dintre persoanele arestate.

Citeste si:  Romania - Suedia 1-0 ( 0-0 )

Leave a Reply

Your email address will not be published.