Rugby: Un grup de foşti jucători din liga engleză solicită despăgubiri din cauza comoţiilor

Rugby: Un grup de foşti jucători din liga engleză solicită despăgubiri din cauza comoţiilor

Un grup de foşti jucători din Liga engleză de rugby (RFL), de rugby în XIII, pregătesc o acţiune în justiţie împotriva autorităţilor sportive care nu i-au protejat împotriva riscului problemelor de sănătate cauzate de comoţiile cerebrale, relatează The Times, citat de Reuters.

Firma de avocatură Rylands Law a fost contactată de zece foşti jucători de rugby şi se află într-un stadiu avansat de pregătire a unei plângeri, conform sursei citate. Jucătorii au fost supuşi unor controale medicale şi acţiunea lor comună urmează să fie declanşată anul viitor.

RFL nu a comentat deocamdată intenţia foştilor jucători de a apela la instanţă, dar într-un comunicat de săptămâna trecută a precizat că ”notează şi monitorizează evoluţiile, dar nu a fost contactată formal pe această temă”. Reacţia RFL a intervenit după ce casa de avocatură a anunţat că a transmis o scrisoare către World Rugby, federaţiile de rugby din Anglia şi Ţara Galilor în numele unui mic grup de foşti jucători care acuză probleme de sănătate din cauza comoţiilor suferite pe terenul de joc. Despăgubirile cerute se ridică la milioane de lire sterline.

Preşedintele World Rugby, Bill Beaumont, declara săptămâna trecută că bunăstarea jucătorului a fost prioritatea numărul unu la fiecare nivel al jocului şi că forul internaţional a fost în avangarda educaţiei şi prevenirea comoţiilor bazate pe dovezi.

Kevin Sinfield, director al clubului Leeds Rhinos, a estimat luni că sunt necesare mai multe cercetări înainte de a face legătura între comoţiile suferite pe teren şi bolile cerebrale.

”Trebuie să obţinem răspunsuri şi să ne asigurăm că sunt amănunţite, astfel încât să putem face ajustările necesare, dacă sunt necesare, a declarat Sinfield în presa britanică. Este cu foarte important ca întreaga problemă să fie cercetată corect şi să primim câteva răspunsuri, în loc să ghicim şi să facem presupuneri”.

AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.