Manchester City, record peste record. Pierderi de 230 de milioane de euro

Bilantul clubului ManCity este urmatorul: locul 1 in Premier League cu 34 de puncte, 11 victorii, o remiza, 42 de goluri marcate, 11 primite. Dar mai lipseste o informatie: pierderi de 197 de milioane de lire sterline (aproape 230 de milioane de euro) in anul fiscal 2010-2011.
Nici un club de fotbal nu a mai pierdut atat de multi bani intr-un an in istoria fotbalului englez si probabil in istoria fotbalului mondial. „Recordul” realizat de Manchester City eclipseaza „recordul” obtinut de Chelsea (detinut de Roman Abramovich) in anul 2005, care a pierdut in acel sezon 141 de milioane de lire. Pierderile se datoreaza campaniei de achizitionari care a adus la Manchester City jucatori precum Boateng (cumparat cu 10 milioane de lire), Dzeko (27 de milioane), David Silva (26 de milioane), Toure (24), Kolarov (19), Balotelli (24) si Milner (26), pentru un total de 156 de milioane de euro. Suma salariilor jucatorilor depaseste 174 de milioane de euro, mai mult decat veniturile anuale ale clubului.
In total, in trei ani de cand seicul Mansur bin Zayed al-Nahyan este proprietar al clubului, acesta a cheltuit o suma fara precedent: 800 de milioane de lire (aproape un miliard de euro).
In ciuda faptului ca sceicul isi doreste ca echipa sa sa devina cea mai buna din lume, din sezonul 2014-2015, nu isi va mai putea permite astfel de pierderi astronomice. Atunci vor intra in vigoare noile reguli financiare Uefa, care permit inscrierea la competitiile europene doar a cluburilor cu buget echilibrat. In acelasi timp, pierderile cluburilor nu vor trebui sa depaseasca 45 de milioane de euro in cei trei ani precedenti.
Speranta City-ului este ca veniturile sa creasca multumita drepturilor de televizare, merchandisingului si vanzarii produselor clubului, ca si tricouri si suveniruri.

Citeste si:  Gareth Bale este posibil indisponibil pentru Champions League

Leave a Reply

Your email address will not be published.