Kazuyoshi Miura va continua să joace şi la 54 de ani

Kazuyoshi Miura va continua să joace şi la 54 de ani

Legendarul Kazuyoshi Miura, cel mai vârstnic marcator din fotbalul profesionist japonez, va continua să joace şi la vârsta de 54 de ani, după ce şi-a prelungit contractul cu Yokohama FC pentru încă un sezon, a anunţat, luni, clubul, citat de Reuters.

Miura, supranumit ”King Kazu” în Japonia, va împlini 54 de ani pe 26 februarie, cu o zi înaintea debutului noului sezonul al J-League. pentru atacant va fi al 17-lea sezon la clubul la care se află din 2005.

Fostul internaţional nipon a marcat ultimul său gol contra echipei Thespakusatsu Gunma în 2017, în liga secundă niponă, devenind cel mai vârstnic jucător care înscrie un gol în fotbalul profesionist din Japonia, la vârsta de 50 de ani şi 14 zile.

Sezonul 2021 va fi al 36-lea din cariera profesionistă a lui Miura, care a început la Santos, în Brazilia, în 1986.

Atacantul este unul dintre cei mai respectaţi sportivi din Japonia şi a fost imaginea nou-lansatei ligi profesioniste în Japonia în 1993.

Miura a condus-o pe Verdy Kawasaki la câştigarea titlului de campioană în 1993 şi 1994, după care s-a transferat în Serie A, unde a jucat un sezon la Genoa. A mai jucat în Croaţia şi Australia, dar şi la alte cluburi din Japonia.

Miura a câştigat Cupa Asiei cu naţionala Japoniei în 1992, dar a ratat prima participare a Japoniei la o Cupă Mondială, în 1998, în Franţa. A marcat 55 de goluri în 89 de meciuri pentru reprezentativa ”samurailor albaştri”.

Atacantul a ajutat-o pe Yokohama FC să promoveze în prima ligă niponă la finalul sezonului 2019, însă a jucat doar patru partide în stagiunea 2020.
AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.