Istoria jocurilor de poker online


Desi pokerul exista de sute de ani, niciunul dintre jucatori de legenda ai Vestului Salbatic nu si-ar fi putut imagina felul in care internetul si pokerul online urmau sa schimbe lumea jocurilor de noroc. In SUA, cazinourile au dus multa vreme o politica activa de a preveni extinderea jocurilor de noroc in afara oraselor precum Las Vegas, Atlantic City sau Reno. Competitia a venit din partea amerindienilor care, castigand dreptul de a nu plati taxe, au inceput sa deschida zeci de cazinouri in rezervatii, ducand la o inflorire suplimentara a industriei de poker. Insa nimic nu putea sa prevesteasca explozia din jocurile de poker online.
In 1998 primul cazino online, Planet Poker si-a deschis „portile” catre public, iar competitia nu s-a lasat asteptata. Update dupa update si invatand la fiecare pas din greselile proprii dar si ale rivalilor, camerele de poker online s-au dezvoltat rapid intr-o industrie profesionista. Astazi oferta lor include zeci de jocuri de poker de calitate destinate unui public de sute de milioane de utilizatori de pe tot globul.
Consecinta? Aproape toti castigatorii WSoP din ultimii ani si-au inceput cariera in jocurile de poker online. Posipilitatea de a capata experienta in poker in timp scurt si la un cost foarte mic a reprezentat un avantaj deosebit pentru jucatorii care vor sa isi exerseze si sa isi evalueze strategiile. Numele cel mai important ce trebuie amintit aici este cel al lui Chris Moneymaker, care in 2003 a facut istorie devenind primul campion al World Series of Poker care sa fi intrat in competitie prin turneele gratuite de poker online. Din acel moment, o generatie intreaga de jucatori tineri a inteles ca jocul era acum deschis oricui iar numarul profesionistilor care si-au pornint cariera in pokerul online a explodat odata cu industria mondiala a jocurilor de poker.
Astazi, numele mari din lumea jocurilor de poker online au ajuns sa fie sinonime mai mult sau mai putin cu intreaga lume a pokerului. Orice campionat sau turneu international apartine astazi sau se afla in stransa colaborare cu o camera de poker online. La fel si jucatorii profesionistii de poker, care isi rotunjesc conturile bancare in egala masura din jocurile de poker castigate cat si din contractele de imagine pe care le semneaza cu camerele de poker online.
An de an noi profesionisti patrund din pokerul online in lumea turneelor live, dand peste cap ierarhiile, iar spectacolul nu pare sa se opreasca prea curand. Site-urile de poker asteapta noi clienti cu bratele deschise si bonusuri de intrare consistente, asa ca incearca si tu lumea jocurilor de poker online si vezi cat de departe poti sa ajungi.

Citeste si:  Bara și Buzărnescu au câștigat trofeul de la ITF Biarritz

Leave a Reply

Your email address will not be published.