Fotbal: Mohamed Salah, desemnat Jucătorul Anului în Premier League de către suporteri

Fotbal: Mohamed Salah, desemnat Jucătorul Anului în Premier League de către suporteri

Egipteanul Mohamed Salah, atacantul echipei FC Liverpool, a fost desemnat Jucătorul Anului în campionatul de fotbal al Angliei, cu ocazia ediţiei inaugurale a anchetei organizate de suporterii englezi, informează cotidianul The Mirror.

Salah, în vârstă de 28 ani, s-a impus, cu circa 25% din voturi, în faţa altor şase jucători din prima ligă engleză, intrând în posesia trofeului „Fans’ Footballer of the Year”.

Internaţionalul egiptean, autorul a 19 goluri şi 10 assist-uri în sezonul trecut, a început în forţă şi actuala ediţie de campionat, înscriind 13 goluri pentru „cormorani” în tot atâtea partide, două dintre ele în weekend-ul trecut, pe terenul formaţiei Crystal Palace.

Locul secund în ancheta inaugurală a fanilor englezi s-a clasat căpitanul lui Aston Villa, Jack Grealish, în timp ce Marcus Rashford, atacantul lui Manchester United, a ocupat poziţia a treia, devansându-l la limită, pe belgianul Kevin De Bruyne, mijlocaşul lui Manchester City.

Următoarele trei locuri au fost ocupate, în ordine, de Jordan Henderson, Sadio Mane şi Virgil van Dijk, toţi trei coechipieri cu Mohamed Salah la Liverpool, echipă care a cucerit în 2020 primul său titlu de campioană a Angliei după o pauză de 30 de ani.(agerpres)

Leave a Reply

Your email address will not be published.