Federer, maestrul maestrilor


Stiri Tenis: Elvetianul castiga Turneul Campionilor pentru a sasea oara, nu mai e nimeni ca el. Intrecuti Lendl si Sampras.

Un tenisman, o legenda. Roger Federer a castigat pentru a sasea oara Turneul Campionilor de la Londra, invingandu-l pe francezul Jo-Wilfried Tsonga cu scorul de 6-3, 6-7 (6/8), 6-3. Federer a stabilit asadar un nou record la turneul care a incheiat acest sezon de tenis, intrecandu-i pe Pete Sampras si Ivan Ledl. Cei doi din urma au reusit sa castige doar 5 turneuri.

Umilit prietenul Nadal.

Unu dintre meciurile cele mai interesante a fost acesta, in care Federer l-a pus la pamant pe rivalul sau in doar o ora, administrandu-i lui Nadal una dintre infrangerile cele mai urate din cariera sa (umilit dupa doar doua seturi, cu scorul 6-3, 6-0).

Totul se termina cu bine dupa un sezon fantastic

Impotriva francezului, clasat pe locul sase in lume, elvetianul a jucat un meci frumos, fara sa exagereze, limitandu-se sa-l observe pe talentatul adversar si sa loveasca la prima ocazie. In cel de-al doilea set, dupa ce a cucerit break-point-ul la al cincelea meci, elvetianul a incetinit pasul si i-a permis lui Tsonga sa castige setul. In cel de-al treilea set, Federer a obtinut break-point-ul si a conclus sezonul sau in cel mai bun mod posibil. Chiar daca Federer a castigat meciul, nu a fost deloc usor pentru ca Tsonga a jucat pana la ultima picatura de energie impotriva elvetianului.

Federer duce acasa 1,63 milioane de euro di 1500 de punte ATP, stabilind un alt record: castiga cea de-a 70-a finala din cele 100 disputate in cariera.

Campionul a declarat: “Ma simt special dupa acest succes, pot sa spun fara sa gresesc ca este una dintre cele mai frumoase victorii din cariera mea. Ma bucur ca am fost capabil sa castig turneul la care au luat parte cei mai buni jucatori din lume. Este cu siguranta un final de an incredibil pentru mine, nu imi aduc aminte sa fi fost vreodata atat de puternic pe final de sezon”.

Citeste si:  Valencia fara Banega timp de 6 saptamani

Leave a Reply

Your email address will not be published.