Federer şi Murray în finală la Shanghai

Andy Murray, cap de serie numărul 4, s-a calificat, azi, în finala turneului Masters de la Shanghai, învingându-l în semifinale pe argentinianul Juan Monaco, scor 6-4, 6-1. Britanicul va disputa pentru a patra oară o finală în acest sezon, după cele de la Australian Open şi de la turneele de la Los Angeles şi Toronto, în ultima impunându-se în faţa lui Roger Federer, jucătorul pe care îl va reîntâlni în ultimul act de la Shanghai Rolex Masters, turneu cu premii însumând 3.240.000 de dolari. Fedex a câştigat semifinala  cu sârbul Novak Djokovic, scor 7-5, 6-4.
Până la confruntarea de astăzi, Federer conducea cu 10-6 la general, ultima întâlnire fiind la US Open, acolo unde sârbul i-a barat elveţianului accesul în marea finală cu Rafael Nadal. De remarcat că Fedex este în dezavantaj la meciurile directe şi în faţa lui Murray, scor 7-5!
Ultimele cinci finale de la Shanghai au revenit rusului Davydenko (2009), sârbului Djokovic (2008), elveţianului Federer (2006 şi 2007) şi argentinianului Nalbandian (2005).

Citeste si:  Ana Bogdan ajunge în sferturile de la Monterrey

Leave a Reply

Your email address will not be published.