A doua zi de Paşti, ziua românilor în tenis!

Patru succese româneşti în a doua zi de Paşti în trei turnee din lumea bună a tenisului mondial. Monica Niculescu şi Victor Hănescu la Estoril, Victor Ungur la Belgrad şi şefa Alexandra Dulgheru la Barcelona au gustat din cupa victoriei, continuând perioada bună a sportului alb din România, care a înregistrat duminică o nouă finală WTA, Simona Halep opriindu-se, din nou, doar în ultimul act la Fes (Maroc).
Surpriza numită Monica Niculescu
Monica Niculescu, locul 59 WTA, s-a calificat în turul doi al turneului de la Estoril (Portugalia), dotat cu premii în valoare totală de 220.000 de dolari. Niculescu a învins-o, în runda inaugurală, cu scorul de 6-4, 5-7, 6-3, după trei ore şi cinci minute, pe Bethanie Mattek-Sands (SUA), cap de serie numărul 5 şi poziţia 40 în ierarhia mondială. În turul doi, Monica Niculescu o va întâlni pe învingătoarea partidei dintre o jucătoare venită din calificări şi Melanie Oudin (SUA), locul 88 WTA. Pentru calificarea în turul doi la Estoril, Niculescu va primi 30 de puncte WTA şi un cec în valoare de 2.950 de dolari.
Zodia fastă continuă pentru Hănescu
Victor Hănescu, locul 63 ATP, s-a calificat în turul doi al turneului de la Estoril (Portugalia), dotat cu premii în valoare totală de 450.000 de euro. Hănescu l-a învins, în runda inaugurală, cu scorul de 6-3, 6-3, după o oră şi 21 de minute, pe portughezul Rui Machado, poziţia 102 în ierarhia mondială. În turul doi, Victor Hănescu îl va întâlni pe învingătorul partidei dintre sud-africanul Kevin Anderson, cap de serie numărul 7 şi locul 34 ATP, şi olandezul Thiemo De Bakker, poziţia 81 în ierarhia mondială. Pentru calificare, Hănescu va primi 20 de puncte ATP şi un cec în valoare de 6.940 de euro.
Dulgheru a făcut 11-0 cu Kucova
Alexandra Dulgheru, cap de serie numărul 2, s-a calificat în turul doi al turneului WTA de la Barcelona, dotat cu premii în valoare totală de 220.000 de dolari. Alexandra Dulgheru a beneficiat în primul tur de abandonul slovacei Zuzana Kucova, venită din calificări, la scorul de 6-1, 5-0 pentru româncă, singurul punct al slovacei venind în chiar primul game al partidei, după patru duble greşeli! În turul doi, Dulgheru va juca în compania învingătoarei din meciul dintre jucătoarele spaniole Estrella Candela Cabeza (venită din calificări) şi Arantxa Parra Santonja. Pentru accederea în turul doi, Alexandra Dulgheru va primi 30 de puncte WTA şi 3.100 de dolari.
Ungur a ajuns pe tabloul la Serbia Open
Adrian Ungur, locul 175 ATP, s-a calificat pe tabloul principal al turneului ATP de la Belgrad, cu premii totale de 416.650 euro, învingându-l, în două seturi, cu 6-4, 6-0, pe turcul Marsel Ilhan, în ultimul meci al calificărilor.
Pe tabloul principal, Ungur îl va înfrunta pe spaniolul Rube Ramirez Hidalgo (locul 103 ATP), învingătorul urmând a se duela cu favoritul principal, sârbul Novak Djokovic (numărul 2 ATP).
Citeste si:  Vitolo absenteaza aproape o luna

Leave a Reply

Your email address will not be published.