Djokovic numarul unu si la venituri

novak djokovic win US Open

Sarbul, primul jucator mondial, incheie sezonul cu castiguri de peste 12 milioane de dolari. Acum este pe locul patru din tenismenii cei mai bogati din toate timpurile

Stiri sportive: Acesta este anul recordurilor pentru Novak Djokovic nu doar pe zgura unde a devenit noul numar unu mondial, dar si la incasari. Sarbul, cu trei slam-uri in acest sezon si cinci Masters 1000 (nimeni nu a mai reusit sa castige atat de multe intr-un singur sezon) a reusit sa duca acasa suma de 12,619,803 de dolari. A resit sa castige mai mult decat celelalte doua legende sacre a rachetei moderne, Roger Federer si Rafael Nadal, in sezoanele lor cele mai bune. Spaniolul, de exemplu, a reusit sa duca acasa anul trecut doar (ca sa zicem asa) 10,1 milioane de dolari. Pe langa cecurile obtinute jucand prin lume, Djokovic a primit saptamana aceasta un bonus de 1,6 milioane pentru ca a disputat toate Masters-urile 1000 in afara de unu.

Citeste si:  Hamburg l-a transferat pe Walace

Djokovic a urcat astfel pe locul 4 in clasamentul tenismenilor cei mai bogati din toate timpurile cu 32,8 milioane de dolari, depasindu-l pe Andre Agassi.

Cu 6,6 milioane de dolari incasate in 2011, Roger Federer se mentine pe primul loc mondial, la cota 67,4 de milioane. Pe locul doi nu mai este Pete Sampras ci Rafael Nadal care a trebuit sa se „multumeasca” de data asta cu 7,6 milioane.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.