Bundesliga preview etapa 15


Etapa din acest weekend, etapa cu numărul 15, are în prim plan derbyul celor două Borussii, care defapt şi conduc în clasamentul Bundesligii.Dortmund a început greoi campionatul cu doar două victorii în primele şase meciuri, dar Juergen Klopp a reuşit să-şi motiveze pe parcurs jucătorii.
Ultima isprava a fost victoria pe Allianz cu 1-0 contra Bayern-ului.Sâmbătă Dortmund întâlneşte surpiza campionatului, Moenchengladbach, echipă care sezonul trecut s-a salvat în plaz-off-ul contra Bochum. Din februarie, de când a venit la echipă, elveţianul Lucien Favre a reuşit să găsească o formulă de echipă care iată în acest sezon are 9 victorii din 14 meciuri în campionat.
Incontestabil vedeta echipei este atacantul de 22 ani Marco Reus, care a marcat 10 goluri şi şi-a câştigat un loc în nationala Germaniei. Se aşteaptă un duel aprig Reus – Goetze, doi dintre jucătorii de top din acest moment în Bundesliga.
Etapa va fi deschisă mâine cu meciul Bayer Leverkuse – Hoffenheim, aceasta din urmă fără o victorie în ultimele patru deplasări.
Ocupanta locului trei, Bayern primeşte vizita lui Werder, care sunt cu un loc mai jos decât bavarezii în clasament.
Hannover, deşi joacă în deplasare, are ocazia de a obţine o nouă victorie după cinci meciuri de secetă în dauna penultimei clasate, Freiburg.
Mainz se gândeşte la a treia victorie la rând în deplasare la Wolfsburg iar Stuttgart aşteaptă vizita Koln-ului.
Codaşa campionatului, Augsburg, a obţinut a doua victorie din sezon etapa trecută, dar în deplasarea la Schalke nu poate emite pretenţii.

Citeste si:  West Ham v Tottenham preview

Leave a Reply

Your email address will not be published.