Acord probabil pentru ca sezonul NBA să debuteze pe 22 decembrie

Consiliul de administraţie al ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA), care regrupează în special proprietarii de francize, şi sindicatul jucătorilor (NBPA) vor avea reuniuni separate joi, care ar trebui să se încheie cu un acord pentru debutul sezonului 2020-2021 pe data de 22 decembrie, a anunţat, miercuri, presa americană, citată de AFP.

NBPA prevede să organizeze un vot formal al reprezentanţilor jucătorilor joi seara sau vineri dimineaţă, şi „totodată un acord pentru începerea sezonului înainte de Crăciun”, a afirmat ESPN, citând surse din cadrul sindicatului.

Acest scenariu, care prevede 72 de meciuri de echipă în sezonul regulat (în loc de 82 în mod obişnuit), este cel dorit de NBA şi de proprietarii de echipe, în timp ce numeroşi jucători ar prefera să reia jocul cu ocazia „Martin Luther King Day” pe 18 ianuarie. Iar acest lucru pentru a putea beneficia de o perioadă de repaus tradiţională, după un sezon încheiat la jumătatea lunii octombrie, în special pentru finalistele Los Angeles Lakers şi Miami Heat.

De asemenea, factorul financiar joacă un rol major în aceste negocieri.

Mai întâi, liga, motivată de acordurile cu difuzorii, ţine ca aceste meciuri să aibă loc de Crăciun, întrucât audienţele sunt printre cele mai ridicate.

Apoi, disputarea a 72 de meciuri din sezonul regulat, apoi faza play-off în mai şi finala în iulie, înaintea Jocurilor Olimpice de la Tokyo (23 iulie-8 august), ar permite NBA să salveze între 500 milioane şi un miliard de dolari, conform canalelor ESPN şi The Athletic. O sumă care are o mare importanţă în timp ce liga se aşteaptă să anunţe o pierdere a veniturilor sale legate de baschet evaluată la 40 la sută, datorată în special vânzării de bilete, întrucât meciurile vor fi jucate, până la noi ordine, cu porţile închise din cauza pandemiei de Covid-19.

Pentru jucători, banii au, de asemenea, o mare importanţă. Disputarea a 50 de meciuri începând de la jumătatea lunii ianuarie, aşa cum solicită numeroşi jucători, ar antrena totuşi o importantă reducere salarială, care ar depăşi 18 la sută pe doi ani, conform prognozei ligii şi pe care ar urma să o aprobe pentru a începe sezonul pe 22 decembrie.
AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published.