Abu Dhabi, câstigă Hamilton Vettel K.O., Alonso pe locul doi

lewis hamilton F1

Stiri Formula 1: Pentru prima oara în acest an, Sebastian Vettel nu obține nici un punct, după ce a dominat întregul sezon. S-a întâmplat la Abu Dhabi, penultimul MP al sezonului. După a doua curbă, pneul posterior de pe partea dreapta s-a dezumflat si l-a constrâns pe campionul mondial la prima retragere din acest sezon. Lewis Hamilton a profitat imediat, câștigând al treilea MP din acest an. Pe locul doi s-a clasat Fernando Alonso de la Ferrari, urmat de Jenson Button. Pe locurile patru și cinci au ajuns Webber și Massa.

Hamilton a preluat conducerea, urmat de Alonso, acesta in urma fiind dornic de lupta, reușind să treacă de adversarul sau Webber și să reziste la atacul lui Button. Hamilton și Alonso au reușit să se detașeze la 12 secunde în fașa lui Button după 16 tururi. La turul 17, primul pit-stop, cei doi lideri intrând la boxe împreună.

Citeste si:  Agnieszka Radwanska a abandonat în primul tur la Istanbul

În partea secundă a Marelui Premiu, distanța între primul grup și perechea Button/Massa a crescut la 20 de secunde, brazilianul profitând de pit-stop-ul lent a lui Webber pentru a trece pe locul patru.

Pe lângă duelul între Massa și Webber, nu au prea fost mari emoții până la ultimul pit-stop, momentul decisiv în care s-a decis duelul intre Hamilton și Alonso. La turul 41 a intrat la boxe Lewis, iar la turul 43 Alonso. La ieșirea de la boxe, Alonso nu a reușit să între pe pistă în fața lui Hamilton, care a obținut așa, o victorie foarte meritata.

Azi dimineață s-a vorbit și despre al treilea monopost, propunerea pe care președintele de la Ferrari o repetă de fiecare dată când are ocazia. Bernie Ecclestone a stins entuziasmul președintelui Montezemolo: „Dacă am pierde vreo două echipe, poate că nu ar fi o idee rea – a declarat – puteți să vă imaginați că nu ar fi pozitiv pentru celelalte echipe să vadă pe pista trei Ferrari-uri, trei Red Bull-uri și trei McLaren-uri. Mai bine ne-am concentra să garantăm ca fiecare echipa să poate fi pe grila de start si mai competitivă”. Sezonul se închide în Brazilia peste două săptămâni.

Tagged with

Leave a Reply

Your email address will not be published.